TENTOONSTELLING VAN ALLE KANTEN

1 augustus - 16 september 2018 
 
Het klossen van kant  is  een eeuwenoud ambacht.  Het kostbare kant was vroeger alleen weggelegd voor de zeer rijken. Zij lieten het o.a. in hun kleding verwerken. In Twente met haar textielverleden wordt de fijne kunst van het kantklossen levend gehouden.

De Hengelose kantkloskring ‘’t Kaantklöske’ organiseert naar aanleiding van haar 30-jarig bestaan in samenwerking met ontwerpgroep Kanteon deze tentoonstelling.

Het Zoutmuseum in het hart van Delden vertelt de bezoeker over de ontdekking van zout in Delden en de rol van zout in ons dagelijks leven. Tegen die achtergrond worden kantkloswerkstukken, die qua onderwerp aan de streek gerelateerd zijn, getoond.

In het Bussemakerhuis gelegen in het beschermd dorpsgezicht van Oud Borne zal de nadruk liggen op de historie van antiek kant. Het museum ‘ademt’ gedurende 6 weken ‘Van alle Kanten’! Naast het werk van de twee bovengenoemde organisaties zal er een grote diversiteit aan historisch kant worden tentoongesteld. Verder wordt de tentoonstelling aangevuld met het werk van 2 jonge kunstenaressen die ieder op hun eigen wijze invulling geven aan het thema. Het 18e-eeuwse fabrikeurshuis vorm een monumentale achtergrond voor deze fraaie vorm van textielkunst.

De tentoonstelling is in beide musea te bezoeken met een gecombineerd entreekaartje voor € 6,50 per persoon. Het is mogelijk dit kaartje op verschillende dagen te gebruiken. Voor museumkaarthouders is het bezoek aan beide musea gratis.