Minicollege Archeologie

 

ZATERDAGMIDDAG 29 september of 13 oktober

‘Archeologie (samenstelling: Grieks: ρχαοςλόγος: 'leer der oudheid') of oudheidkunde is de wetenschap die overblijfselen van oude culturen bestudeert teneinde het verleden te reconstrueren en te duiden.’

Anne Ponten, student aan de Rijksuniversiteit van Groningen, verzorgt in aanvulling op de tentoonstelling 'Uit Bornse bodem' een minicollege over archeologie en haar drijfveren om deze studie te volgen.

Daarnaast kunt u samen met haar de tentoonstelling bezoeken waarna u uw stem kunt uitbrengen op het object waarvan u vindt dat het een plaats verdient in het kabinet voor archeologische gemeentefondsen in het Museum voor Oudheden in Leiden. Vanzelfsprekend is er deze middag voldoende tijd om vragen te stellen of in gesprek te treden met Anne Ponten.

zaterdag 29 september of 13 oktober 2018 / aanvang 14.00 uur 

Kosten  € 5,00 p.p., inclusief koffie en bezichtiging van de tentoonstelling met  uitleg van Anne Ponten, gastconservator van deze tentoonstelling.

Opgave graag  vóór  25 september via info@bussemakerhuis.nl of 074-2669636

*De tentoonstelling is in de weekenden gratis te bezoeken om alle Bornenaren de gelegenheid te bieden kennis te maken met deze  archeologische fondsen en hun stem uit te brengen.