Jeugdactiviteiten binnen het museum

Ons hoofddoel is het laten kennismaken en stimuleren van de ontwikkeling op het gebied van kunst & cultuur op het terein van textiel, door middel van het aanbieden van naschoolse activiteiten voor de Bornse basisschoolleerlingen. 

De doelgroep bestaat uit leerlingen uit groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs in de gemeente Borne. Tevens behoren ook de kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan tot de doelgroep.

Activiteiten voor kinderen                           

Kinderen kunnen zich aanmelden voor activiteiten die tijdens schoolvakanties worden georganiseerd. Daarnaast worden er workshops aangeboden, waarin de jeugd kennis kan maken met diverse textiele werkvormen. We werken actief samen met de BSO. 

Educatieprojecten

Basisscholen bieden wij de volgende educatieve projecten aan:
-groep 1/2  “Zakdoekje leggen“
-groep 3/4  “Aap, noot, mies“
-groep 5/6  “Waar zijn de knopjes?“
-groep 7/8  “van Vlas tot Linnen“

In overleg met de gemeente is besloten elk schooljaar 2 projecten aan te bieden.

Jeugdraad
     
                                                                   
Museum Bussemakerhuis heeft een jeugdraad ingesteld om kinderen / jongeren aan zich te binden , maar ook om van ze te leren. Deze jeugdraad helpt  bij het organiseren van activiteiten, die het bezoeken van  het museum aantrekkelijker maken voor de jeugd.

Organisatie talent en creatievelingen gezocht!

Ben jij 8 jaar of ouder en vind je het leuk om ons te helpen met bijvoorbeeld levend ganzenbord, Halloween & creatieve activiteiten?

Stuur dan een berichtje aan Gwenda via info@bussemakerhuis.nl

We hopen je snel in ons team te verwelkomen,
Noortje en Isabel - Jeugdraad Bussemakerhuis

 


VIER JE VERJAARDAG IN HET BUSSEMAKERHUIS!
Samen met je gasten in een museum je verjaardag vieren…dat kan nu !!

Als jullie binnenkomen, staat in de Tuinkamer de “High Ranja” voor jullie klaar. Daarna gaan jullie een cadeautje voor jezelf maken. Je spreekt van te voren met ons af wat je wilt doen. Je kan kiezen uit : punchen, weven, schilderen met lapjes stof, armbreien , een knuffeltje  of….!!! Wij zorgen voor de materialen en gaan samen met jullie iets moois maken.

Leeftijd: 5 t/m 12 jaar
Duur feestje: twee uur
Dagen/ tijdstip:di t/m zo 13.30 – 16.30 uur
Groepsgrootte: maximaal 12 kinderen

Prijs: € 10,00 per deelnemend kind. Inbegrepen zijn de begeleiding door 2 volwassenen, materiaalkosten, limonade en traktatie.