28 september t/m 14 oktober

Een tentoonstelling die de geschiedenis van Borne laat zien aan de hand van zes illustratieve bodemvondsten uit alle tijden.

Deze tentoonstelling is opgezet in samenwerking met Anne Ponten die archeologie studeert aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Haar doel is om geschiedenis en archeologie toegankelijk te maken voor het publiek door een duidelijk beeld te geven van haar (toekomstig) vakgebied en de focus te leggen op de lokale historie.

 

In deze tentoonstelling zal een overzicht van de Bornse geschiedenis getoond worden aan de hand van zes vondsten die het verhaal door de tijd zullen ondersteunen.

Daarnaast kan de bezoeker van de tentoonstelling aangeven welke vondst hen het meeste aanspreekt door een stem uit te brengen up hun favoriete artefact.

De winnaar van deze verkiezing zal (geplaatst worden in het RMO in de tentoonstelling: archeologie uit je achtertuin).

 

Verder zal ook aandacht worden besteed aan het werk van een archeoloog en wat zij allemaal doen om de geschiedenis te reconstrueren. Hierbij gaat het vooral over de gebruiksvoorwerpen en kleding van een archeoloog en hoe een opgraving in zijn werk gaat.