Afrikaanse Sferen in de tuin

zondag 25 juni.

Op zondag 25 juni staat de prachtige tuin van het Bussemakershuis in Borne, in het  teken van Afrika. Con Moto is een initiatief van jongerenkoor ConBrio uit Borne. Dit concert wordt gehouden in samenwerking met slagwerkgroep Drums Of Fire uit Borne en koor Mix uit Zenderen. Tussen 15:00u en 17:00u kunt u genieten van muziek, met als thema Afrika!

De toegang tot dit concert is € 2,50

Con Moto

Waarom wordt dit concert nou gehouden? Jongeren koor ConBrio organiseert dit concert om te kunnen laten zien dat ze meer zijn dan een kerkkoor. Het is voor hun een uitgelezen kans om eens een concert te houden op een mooie locatie en om samen te werken met andere muziek elementen dan waar ze normaal mee samen werken.

Jk ConBrio

ConBrio is Latijn voor ‘met vuur’. Deze naam is erg toepasselijk voor dit jongerenkoor, dat een passie heeft voor zingen en dit ook uitstraalt. Momenteel heeft het koor ongeveer 25 leden variërend in leeftijd van 12 jaar tot 30 jaar. In het voorjaar van 2018 bestaat dit koor al 50 jaar! Ze hebben een uitgebreid repertoire van ‘echte’ kerkmuziek tot en met popliederen. Het koor zingt vieringen, die ze deels zelf in elkaar zetten, in de St. Stephanuskerk. Maar dat is niet alles wat ze doen! Dat willen ze met dit concert laten zien. Houd hun agenda in de gaten om te zien waar en wanneer ze zingen!

Mix

Koor MIX bestaat uit 15 tot 20 mensen en van elke stem wat, dat was de hoop die uitgesproken werd voor de oprichtingsvergadering van Mix in januari 1996. Al op de eerste vergadering bleek een koor, zoals de initiatiefnemers dat voor ogen hadden, haalbaar. Zeventien mensen meldden zich aan als lid. Zoals we gehoopt hadden werd het een echte mix: mannen en vrouwen, diverse gezindten uit Zenderen en daarbuiten en een divers repertoire. Het koor is uitgegroeid tot een koor van 35 leden verdeeld over alten, sopranen, bassen en tenoren.

Drums Of Fire

Drums Of Fire is een dynamische groep slagwerkers bestaande uit enthousiaste mannen en een vrouw. Het plezier in het maken van slagwerkmuziek staat bij ons voorop terwijl we toch serieus met onze hobby bezig zijn. Drums of Fire (DOF) combineert diverse slagwerkinstrumenten met huishoud artikelen
bouwmaterialen, bijvoorbeeld steigers. Dit alles met een gulle lach, want overal zit muziek in.